Liikunta & urheilu

Salokylällä voi harrastaa liikuntaa monipuolisesti esimerkiksi koulun pihapiirissä.

Salokylältä voi harrastaa liikuntaa ympäri vuoden. Koulun pihapiiristä löytyvät sekä mahdollisuus pelata lento- ja jalkapalloa, koripallokenttä, pururata sekä keinut ja kiipeilytelineet lapsille.  Vuonna 2019 Salokylän koulun kentälle rakennettiin heittolajien harrastamista varten heittohäkki.  Koulun ympäristössä sijaitsee myös Frisbee golfrata.  

Kesäisin Salokylän sopivan mittaiset ja rauhalliset hiekkatiet ovat pyöräilijöiden ja lenkkeilijöiden suosiossa. Valaistua kevyen liikenteen väylää pitkin on helppo kulkea Liperiin tai ylämyllylle vaikka rullaluistellen.  Talvella voi luistella kaukalossa, lumikenkäillä, käydä potkuriajelulla sekä hiihdellä pitkin Salokylä metsiä. Talvella koulun läheisyydessä kiertävä pururata toimii luisteluhiihtolatuna. Moottorikelkkareitit kulkevat Salokylän kautta Liperistä Ylämyllylle ja siitä vaikkapa Pyhäselän jäille saakka.  

https://www.liperi.fi/ladut
https://www.liperi.fi/moottorikelkkareitit
Myös hevosharrastajien palvelut löytyvät  omalta kylältä.
https://www.liperinratsastuskeskus.com/

Joensuun seudun kansalaisopisto järjestää lukukausiensa puitteissa erilaisia yhteisliikuntaryhmiä Salokylän koululla. Kylällä sijaitsee myös ratsastustalli.

< Takaisin