Kyläyhdistys

Kyläyhdistys pitää yllä kylätaloa sekä järjestää monenlaista toimintaa ympäri vuoden.

 

Kyläyhdistys:

Liperin Salokylän kyläyhdistys on perustettu 14.12.1999. Tätä ennen aktiivisena toimi Salokylän kylätoimikunta 1980-luvun alusta lähtien. Salokylän kyläyhdistys toimii kylän kehittämisen ja toiminnan hyväksi yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa. Kyläyhdistys pitää yllä kylätaloa sekä järjestää monenlaista toimintaa ympäri vuoden. Perinteisiä tapahtumia ovat olleet lapsille suunnatut nappulajuoksut ja nappulahiihdot sekä Kesäkirppis kylätalolla.

Vuosien varrella kyläyhdistyksen talkootyönä on toteutettu erilaisia projekteja ja ympäristön kunnostustöitä. Tästä esimerkkinä kylätalon kunnostus, kyläkoulun leikkitelineet,laavu sekä luontopolku. Talkootyöllä on kyläyhdistykselle hankittu myös soppatykki ja teltat. Vuonna 2005 Salokylä valittiin vuoden kyläksi Pohjois-Karjalassa.

Kyläyhdistyksen jäsenyys:

 

Jäseneksi pääset täyttämällä jäsenhakemuksen. Jäseneksi voivat hakeutua sekä täysi-ikäiset henkilöt että erilaiset yhteisöt (esim. yhdistykset, tiehoitokunnat jne.). Jäsenmaksuista päättää vuosikokous. Vuonna 2023 jäsenmaksuna peritään henkilöjäseneltä 5 euroa ja yhteisöjäseniltä 40 euroa /kalenterivuosi. 

Jokaisella jäsenellä on vuosikokouksessa äänioikeus (1 ääni/jäsen). Yhteisöjäsenille tarjotaan jäsenetuna maksua vastaan kaksi (2) kylätalon käyttökertaa jäsenkauden (1 kalenterivuosi ) aikana.

 

Kyläyhdistyksen hallitus 2023:

Anna Lähteenmäki (puheenjohtaja)                

Tiina Karvinen (varapuheenjohtaja)       

Kaisla Sirviö (sihteeri)       

Jussi Lähteenmäki (rahastonhoitaja)

Marja-Liisa Puoliväli              

Jonna Reijonen

Miia Julkunen                      

Johanna Nevalainen

< Takaisin